Vurdering af bolig

Et af de første spørgsmål der opstår når ejendom skal sælges, er prisen. Hvad skal mit hus koste, og hvordan undgår jeg at sætte prisen for højt eller lavt. Det er vigtigt at finde den rigtige udbudspris, når din bolig skal sælges. Der findes i dag flere værktøjer, der kan hjælpe dig med at ramme rigtigt. Vi guider dig her igennem, hvordan du får den helt rigtige vurdering af din bolig.

Hold følelserne ude af vurderingen

Det kan være svært at være helt neutral, når man sælger sit eget hus. Man har naturligvis en speciel kærlighed til huset, og de stunder man har haft med familie og venner. Ens drømmepris for boligen er måske ikke realistisk, og det er vigtigt at forholde sig så objektivt som muligt til prisen.

Få professionel rådgivning

Det kan være en god ide at forhøre sig med en professionel, når udbudsprisen skal udregnes. Traditionelle ejendomsmæglere vil ofte give en gratis vurdering af dit hus, indhenter du flere tilbud kan du få en realistisk pris. Et værktøj som boligvurdering.nu klarer arbejdet for dig, og indhenter priser fra 3 ejendomsmæglere – Helt gratis og uforpligtende. En anden løsning er de digitale ejendomsmæglere, der ofte har en automatisk udregner. Her taster du blot din adresse ind, og kort tid efter vil du modtage en vurdering. F.eks. kan du på Estaldo.com få en automatisk vurdering af dit hus. Prisen fungerer som et udgangspunkt, og kan derefter fastlægges i samarbejde med deres ejendomsmægler.

God pris eller hurtigt salg – Hvorfor vælge?

Traditionelle ejendomsmæglere vil ofte præsentere dig for to priser – En høj og en lav. Du står dermed som sælger med et valg – Vil jeg sælge hurtigt, eller tjene lidt mere på salget. Men det behøves ikke være sådan. Gennem digitale ejendomsmæglere kan du spare tusindvis af kroner, eneste forskel fra de traditionelle mæglere, er at du selv står for fremvisningen. På den måde kan du sælge til en lav pris, slippe for lange liggetider, og stå med det samme beløb i hånden i sidste ende.

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig

Vurdering af bolig er en vigtig opgave, da det handler om store beløb – Men det behøves ikke være så svært. Følger du vores råd her i artiklen, har du mulighed for både at spare penge, og undgå en for høj pris, der resulterer i længere liggetider.