Undgå faldgruberne ved selvsalg

Faldgruberne ved selvsalg er ofte en stor bekymring når boligen skal sælges. Selvom der kan være risici forbundet med selvsalg af bolig, er det nemmere end nogensinde at undgå faldgruberne. Vi guider dig her igennem de bedste løsninger til dig der vil sælge din bolig uden ejendomsmægler.

Er det farligt at sælge selv?

Medier og ejendomsmæglere advarer ofte mod selvsalg, men de risici der kan være forbundet med selvsalg kan nemt undgås. Selvom man som sælger af en ejendom, kan stå for hele processen selv, anbefales det at man benytter virksomheder der assisterer med salget.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

Digitale ejendomsmæglere

Der findes i dag digitale ejendomsmæglere der fungerer akkurat som en traditionel mægler, til en brøkdel af prisen. Forskellen for sælger er blot at man selv har ansvaret for fremvisning af sin bolig, resten står den digitale ejendomsmægler for. Man slipper dermed for alt papirarbejdet, og sparer de dyre salærer vi kender fra traditionelle ejendomsmæglere.

Processen for salg af bolig har mange led, og vælger man selvsalg, står man for det hele selv. Man skal dermed bruge tid og penge på at oprette salgsopstillinger, annoncere sin bolig, og have de juridiske papirer i orden. Da flere digitale ejendomsmæglere annoncerer med konkurrencedygtige priser, er det dermed begrænset hvad der kan spares ved selvsalg. Samtidig slipper man for hovedpinen ved selv at stå for de nødvendige dokumenter

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig

Hvad koster det?

Priserne for digitale ejendomsmæglere varierer, men står du selv for fremvisningen af din bolig, kan du slippe af sted med blot at betale 20.000 kroner, alt inklusiv. Det betyder at du sparer op til fire-fem gange så meget som en traditionel ejendomsmægler ville koste.

En digital ejendomsmægler vil ofte tilbyde en samlet pakke der inkludere alt det nødvendige for salg af din bolig. Eksempelvis annoncerer Estaldo.com med en fast pris på 12.500 kroner, hvilket er noget lavere end de høje salærer man kender fra traditionelle ejendomsmæglere. en sådan pakke inkluderer blandt andet:

  • Fuldt juridisk ansvar
  • Professionelle billeder og plantegninger
  • Annoncering på kendte boligportaler som Boligsiden, Boliga, Facebook
  • Tekstbeskrivelser til din bolig
  • Hjælp og vejledning hvis du som sælger har spørgsmål eller bekymring

Flere udbydere tilbyder også solgt eller gratis garanti, så du som sælger ikke ender med en udgift uden et salg.

Faldgruberne ved selvsalg er vigtige at overveje når boligen skal sælges. Anvender man en digital ejendomsmægler slipper du for hovedpinen, og sparer alligevel tusindvis af kroner.