Salg af bolig uden mægler

Salg af bolig uden mægler, er noget flere og flere danskere overvejer når huset skal sælges. Grunden er simpel – ejendomsmæglersalæret er i dag så højt, at der er mange penge at spare ved at stå for boligsalget selv. Det kan derfor være en rigtig god ide at overveje, hvis man har kompetencerne og modet til at sælge boligen selv. Det kan dog være en god ide at søge hjælp til salget gennem digitale ejendomsmæglere, der ikke opkræver det samme høje salær som traditionelle ejendomsmæglere.

Sælg din bolig uden mægler

Der er mange opgaver forbundet med et boligsalg, og det kræver derfor en stor portion planlægning at varetage alle opgaver, som ejendomsmægleren normalt ville stå for. Går du med tanker om at skulle sælge din bolig, er der rigtig mange overvejelser du bør gøre dig. Den første er naturligvis om du vil stå for hele salget selv, eller søge hjælp ved andre aktører. Der kan være fordele og ulemper ved begge metoder, vi vil her forsøge at hjælpe til med at træffe det rigtige valg.

Selvsalg er en hård opgave

Den umiddelbare fordel ved et selvsalg, er naturligvis den lavere pris, i forhold til traditionelle ejendomsmæglere. I denne artikel fokuserer vi dog ikke på den traditionelle ejendomsmægler, men i stedet den digitale ejendomsmægler. Selvom der kan spares penge gennem selvsalg, er forskellen faktisk ikke så stor som du tror. En digital ejendomsmægler opkræver et meget lavere salær end du kender fra den traditionelle, og kan derfor være værd at overveje. De står for alle opgaverne i forbindelse med et salg, så længe du selv står for fremvisningen. Du er på den måde sikret som sælger, og står ikke med risikoen hvis der opstår problemer under salget.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

Sparer jeg penge ved selvsalg?

Det er svært at sige. Sammenligner du med en traditionel ejendomsmægler, kan du hurtigt spare mange tusinde kroner på salget. Men hos den digitale ejendomsmægler er salæret utroligt lavt, og er ikke meget dyrere end hvis du selv stod for salget. Er du dygtig, og ved hvad du laver, sparer du i bedste fald op til 4.000 kroner, medmindre du allerede har en sælger klar. Du er dog ikke forsikret i tilfælde af fejl, og risikoen kan derfor være stor. Indtil priserne for digitale ejendomsmæglere stiger, vil vores anbefaling derfor være at bruge dem til dit salg. På den måde står du blot for fremvisningen, og kan sælge dit hus uden hovedpinen ved de mange opgaver i forbindelse med et selvsalg.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Jeg har allerede en køber, hvordan sælger jeg?

Står du allerede klar med en køber du har fundet gennem dit netværk eller lignende, er det vigtigt at afslutte salget korrekt. Det kræver de relevante juridiske dokumenter, og her kan det være en god ide at få hjælp. Digitale ejendomsmæglere tilbyder ofte at stå for den afsluttende del, for et mindre beløb. På den måde er du forsikret, og både køber og sælger kan have ro i maven når salget skal færdiggøres.

Salg af bolig uden mægler kan være en god ide, hvis du som sælger ønsker at spare penge. Det er dog en stor opgave, og kan være fyldt risikofyldt i forbindelse med udarbejdelsen af de relevante juridiske dokumenter. Da digitale ejendomsmæglere opkræver et lavt salær, er der ikke mange penge at spare ved selv at stå for 100% af salget. Så har man mod på at stå for fremvisninger, kan man ved brug af en digital ejendomsmægler, opnå samme besparelse uden hovedpinen.