Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Sælg boligen selv, hvis du vil spare tusindvis af kroner. Traditionelt har ejendomsmægleren været den oplagte måde at sælge sin bolig. De har unik viden om markedet, og kender potentielle købere i lokalområdet. Derudover har de været den oplagte kanal, når boligen skulle annonceres. I dag er markedet ændret, og ejendomsmægleren er ikke længere den eneste måde at sælge sin bolig.

Alle er online

Selvom du stadig ser boligannoncer i vinduerne hos din lokale mægler, er langt de fleste salg flyttet online. Alle danskere har i dag adgang til internettet, og har vænnet sig til at shoppe alt på nettet, alt fra nye sko til banklån. Boligsalg er ikke anderledes, og der findes i dag utallige platforme til at facilitere boligsalg. Mægleren har dog stadig en mindre fordel, da Danmarks mest besøgte boligplatform, boligsiden.dk, ikke er tilgængelig for privatpersoner.

Læs også: Annoncering af bolig ved selvsalg

Undgå dyre salærer

Boligsiden er et vigtigt værktøj i ethvert boligsalg, og det kan være besværligt at sælge uden adgang hertil, da alternative boligplatforme ikke har samme trafik. Det betyder dog ikke, at du som sælger er tvunget til at benytte traditionelle ejendomsmæglere, som ofte opkræver tårnhøje salærer. Der findes i dag digitale ejendomsmæglere, der grundet deres online tilstedeværelse, opkræver markant lavere salærer – men tilbyder samme produkt. På den måde kan du spare tusindvis af kroner, uden at rode med besværlige dokumenter og kontrakter.

Hvor meget sparer jeg

Det er svært at sige, da ejendomsmægleres salærer ofte varierer. Oftest vil et almindeligt salær ligge mellem 60.000-90.000, og det kan dermed blive en dyr fornøjelse at sælge sin bolig. Mæglerinfo.dk, anslår at gennemsnitsprisen for at sælge sin bolig gennem traditionel mægler, vil ligge omkring 100.000 kroner for en samlet pakke. Til sammenligning vil salg gennem en digital ejendomsmægler, koste mindre end halvdelen af det beløb. Den digitale ejendomsmægler Estaldo, opkræver et fast salær på 12.500, og anslår den samlede pris for salget til at ligge mellem 20.000-30.000 kroner. Det er en stor besparelse, hvis blot du selv vil stå for fremvisningen.

Vælger du helt at sælge selv er det svært at anslå hvad den samlede pris bliver. Det kommer selvfølgelig an på dine kompetencer, og hvor meget tid du vil ligge i projektet. Generelt anbefales det at søge hjælp til det juridiske, da man løber en risiko ved selv at stå for det. I sidste ende sparer man i bedste fald et par tusinde, i forhold til den digitale ejendomsmægler – man ender dog med mange timers arbejde selv. Sælg boligen selv, kan virke som en fristende ide, men i disse tider hvor priserne for digitale ejendomsmæglere er så lave, anbefaler vi altid at søge assistance hos dem, og slippe for hovedpinen selv.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg