Sælg bolig selv

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at sælge sin bolig selv. Den grund, man oftest vil høre, når folk siger ”sælg bolig selv”, er den økonomiske. Der er mange penge at spare ved at undgå den traditionelle ejendomsmægler og deres ofte alt for høje salær. Samtidig kan man selv være med igennem hele processen og dermed undgå at blive snydt. Igennem artiklen her vil vi guide dig og forklare, hvorfor du måske bør overveje at sælge boligen selv.

Sælg bolig selv – og spar penge på mæglerens salær

Der er naturligvis en økonomisk gevinst ved selv at sælge sin bolig. Benytter man en traditionel ejendomsmægler, vil det samlede beløb ofte løbe op i mod 80.000 til 100.000 kr. for salget. Det er mange penge og et godt sted at spare. Som sælger har man i dag flere muligheder, når man ønsker at sælge sin bolig. Ejendomsmægleren har dermed ikke samme magt som tidligere.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Bedre udbudspris

Mange sælgeres største frygt er de lange liggetider, eftersom de kan gøre boligen mindre attraktiv for købere. Som sælger ønsker du måske et hurtigt salg i forbindelse med flytning eller andre scenarier. Der kan derfor være god grund til at ville sælge boligen hurtigst muligt. Sælger man selv, kan man spare op imod 70.000 kroner på salget, da man ikke skal betale ejendomsmæglerens høje salær. Det giver dig som sælger mulighed for at udbyde boligen til en lavere udbudspris og dermed sætte gang i et hurtigere salg. På den måde står du med den samme mængde penge i hånden, som havde du brugt en traditionel ejendomsmægler. Du får bare solgt boligen hurtigere.

Læs også: 3 tips til hurtigere boligsalg

Skaber et mere gennemsigtigt salg

Du er sikkert stødt på flere historier om svindel blandt ejendomsmæglere. Mæglernes behov for at sælge boliger hurtigere end nogensinde gør, at de tyr til beskidte tricks, når boligen skal sælges. Det har resulteret i falske fremvisninger designet til at presse sælger ned i pris, så de hurtigere kunne opkræve deres høje salær. Det er ulovligt, men desværre et ofte set scenarie i branchen. Står man selv for salget, ved man, at der har været købere og se boligen. Det skaber et gennemsigtigt salg og giver dig ro i maven som sælger.

Store juridiske opgaver

Selvom selvsalg kan virke oplagt, findes der alternativer der kan gøre salget lettere. Der findes i dag digitale ejendomsmæglere, der for et lavt fast salær, tilbyder at stå for hele salget, bare du selv fremviser din bolig. Deres priser er ofte så lave, at selvsalg ikke kan betale sig, da man ofte vil ende med en tilsvarende samlet pris. Bruger man en digital ejendomsmægler, tager de sig af alt det juridiske og praktiske med salget. Så er du forsikret som sælger, så du slipper for juridiske udfordringer. Samtidig giver den digitale ejendomsmægler adgang til boligsiden.dk, der har flest besøgende købere i Danmark samt markedsføring på Boliga og Facebook.

Sælg bolig selv” er blevet et populært udsagn i de senere år. Men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning længere, og man har set et fald i boliger, der er sat til salg af privatpersoner. Samtidig er flere digitale ejendomsmæglere dukket op, der udfordrer et ellers etableret marked, og tilbyder dig et billigt og effektivt produkt som sælger.