Hvad koster det at sælge sit hus?

Noget flere gerne vil vide er, hvad det egenetlig koster at sælge sit hus. Omkostningerne i forbindelse med et boligsalg kan hurtigt løbe op, og passer man ikke på, kan der komme flere uforudsete udgifter. Den største synder i forbindelse med store omkostninger vil næsten altid være mægleren. Står den traditionelle ejendomsmægler for hele boligsalget, vil den samlede pris ofte ende op i 100.000,- kroner. Men sådan behøves det måske ikke være?

Hvad koster ejendomsmægleren?

Ejendomsmæglere kan være en dyr fornøjelse men er faktisk faldet i pris de seneste år. Typisk vil man se ejendomsmæglersalærer mellem 50.000 og 80.000 kroner, alt efter hvor i landet man sælger. Enkelte ejendomsmæglere vælger dog stadig at opkræve en procentsats af salgsværdien – noget som dog er ved at blive faset ud, for at skabe et mere gennemsigtigt salg.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Kan man forhandle prisen?

Ja! Og det bør du faktisk altid gøre. Alt efter din boligs stand og beliggenhed kan det i nogle tilfælde være muligt at få et nedslag i prisen, hvis din bolig er lettere at sælge. Det kan derfor være en god ide at indhente tilbud fra flere mæglere og derved sikre, at man får et godt tilbud. Det er vigtigt, at man ikke blot vælger den, som giver den højeste vurdering af din bolig. I alt for mange tilfælde ser man ejendomsmæglere benytte netop dette trick for at få dig som kunde, hvor de efter lange liggtider foreslår nedslag i prisen.

Findes der alternativer?

Mange ønsker forståeligt nok at spare penge på sit boligsalg og tyr derfor til selvsalg. På den måde skal de ikke betale ejendomsmæglerens høje salær og kan tjene mere på boligsalget. Men selvsalg kan også blive en dyr fornøjelse og er ofte en større opgave, der hurtigt kan give enhver sælger hovedpine. Alternativt findes der i dag digitale ejendomsmæglere, der tilbyder at sælge din bolig til en ofte meget fordelagtig pris. De digitale ejendomsmæglere fungerer på samme måde som den traditionelle ejendomsmægler – den eneste forskel er, at man selv viser boligen frem. På den måde kan man også være sikker på, at der rent faktisk har været nogen til fremvisningerne.

En digital ejendomsmægler vil generelt tage omkring 12.500,- til 15.000 i salær, og den samlede pris, når alt er betalt, ender derfor kun op i omkring 30.000,- kroner alt efter boligtypen. Det er en potentiel besparelse på næsten 70.000,- kroner i forhold til den traditionelle mægler.

Læs også: Hvad er en digital ejendomsmægler?

Brug besparelsen på et hurtigt boligsalg

Vælger man den digitale ejendomsmægler eller selvsalg, kan man bruge besparelsen til at udbyde boligen til en skarp pris. Ved at sætte udbudsprisen ned, slipper man for de lange liggetider, som enhver sælger frygter. Alternativt kan man naturligvis holde udbudsprisen oppe og putte besparelsen direkte ned i egen lomme – valget er helt dit eget.

Læs også: 3 tips til hurtigere boligsalg

Så hvad koster det at sælge sit hus? Det kommer an på, hvad du vælger. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvilke behov du har.