Hvad er en digital ejendomsmægler?

Alt omkring os er efterhånden digitaliseret og har gjort det lettere for os at kommunikere, handle ind og generelt leve et effektivt liv. Det gælder næsten alle brancher lige fra supermarkedet til vores bank. Alligevel er der nogle enkelte brancher, der længe har haltet efter og ikke er fulgt med udviklingen. En af de store syndere er boligmarkedet. Selvom enkelte dele af branchen efterhånden er digitaliseret, åbner der fortsat traditionelle ejendomsmæglere på ethvert gadehjørne i de danske byers centrum.

De traditionelle ejendomsmæglere bruger fortsat de samme salgstricks de altid har gjort, og selvom de nu har digitale systemer til deres arbejde, er der ikke mange processer på kundesiden, der er ændret. Det skaber en ugennemsigtig branche, hvor mæglerne har magten over kunden. I de seneste år har man set enkelte mæglerfirmaer dukke op, der forsøger sig med en 100% digital løsning. Disse digitale ejendomsmæglere forsøger at ændre branchen, hvilket i sidste ende kommer forbrugeren til gode. Men hvad er forskellen på en traditionel ejendomsmægler og en digital ejendomsmægler? Vi forsøger her at forklare fordele og ulemper ved begge dele, så du som sælger bedst kan vælge, hvad der passer til dine behov.

Hvad er forskellen på en traditionel og en digital ejendomsmægler?

Forskellen for dig, som sælger dit hus, vil ofte være minimal. Den store forskel ligger i, at du selv står for fremvisningen af din bolig ved brug af en digital ejendomsmægler. Dette skyldes, at den digitale ejendomsmægler, ikke har kontorer rundt i landet, men i stedet klarer deres arbejde digitalt, som navnet antyder det. Du har naturligvis stadig en fast ejendomsmægler tilknyttet dit salg og kan få personlig rådgivning, som havde det været en traditionel ejendomsmægler. Som sælger giver det dog en stor fordel på både økonomi- og overskudskontoen. Da en digital ejendomsmægler ikke har store udgifter til kontorer i landet og ikke skal køre fra hus til hus, kan de tilbyde et væsentligt lavere salær for det samme arbejde. Det betyder, at du som sælger kan spare helt op til 70.000-80.000 kroner på dit boligsalg.

Eksempelvis tilbyder den digitale ejendomsmægler Estaldo et fast salær på 12.500,- kr. inkl. moms. for en samlet salgspakke. Du kan ringe til Estaldo på 71960808.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Er det usikkert at benytte en digital ejendomsmægler?

Du er som sælger forsikret på samme måde ved den digitale ejendomsmægler som ved den traditionelle. Begge er underlagt den præcis samme lovgivning og agerer derfor efter de samme regler og principper. En digital ejendomsmægler vil ligeledes være forsikret i samme omfang som den traditionelle og har det juridiske ansvar over dit salg. Du kan derfor trygt vælge at sælge hus gennem en digital ejendomsmægler, hvis du ønsker at spare penge på salget og blot stå for fremvisningen selv.

Skaber en gennemsigtig branche til fordel for sælgeren

Indtoget af de digitale ejendomsmæglere skaber en mere gennemsigtig branche og giver magten tilbage til forbrugeren. Der har de seneste år været flere historier om ejendomsmæglere, der forfalskede fremvisninger og dermed snød sælgerne. Da man ved at bruge en digital ejendomsmægler selv skal fremvise sin bolig, er det slut med falske fremvisninger, og man har i højere grad kontrol over sit salg.

Bør jeg vælge selvsalg eller digital ejendomsmægler?

Det kommer an på dit behov og dine kompetencer. Selvsalg er en lang og hård proces, der kræver kompetencer inden for flere områder. Selvom selvsalg kan spare dig for mange penge i forhold til den traditionelle ejendomsmægler, er det begrænset, hvad man sparer i forhold til en digital ejendomsmægler. De digitale ejendomsmæglere er utroligt billige, og den samlede pris vil i sidste ende være næsten identisk som ved selvsalg. Vi anbefaler derfor, at man forhører sig om mulighederne hos en digital ejendomsmægler, før man begiver sig ud i selvsalg.

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig