Huspriser i dit område

Står du og skal sælge din bolig, kan det være en god ide at undersøge priserne i dit område. Der findes i dag flere værktøjer, som kan hjælpe med at beregne en realistisk pris for netop din bolig. Find ud af, hvad din nabos bolig er værd og se oversigter over huspriser i dit område gennem artiklen her.

Vurderingen er rykket online

Ejendomsmægleren har ikke længere magten, når det kommer til vurdering af boliger. Da de fleste boligsalg er rykket online, har vi som forbrugere mere data tilgængeligt end før. Det betyder, at flere virksomheder har udarbejdet værktøjer, der kan beregne priser ud fra adskillige parametre. Disse værktøjer lader dig som sælger danne et overblik over huspriser i dit område og dermed lade dig finde den bedste udbudspris for din bolig. Vi kender alle scenariet fra Hammerslag, hvor ejendomsmæglerne ofte byder i øst og vest, og man tvivler på deres egentlige viden. Det er i høj grad, fordi de mangler deres computer og muligheden for at slå alle disse data op i deres systemer.

Ikke alle værktøjer er ens

Der findes mange værktøjer, der kan beregne netop din boligs pris eller præsentere dig for generelle priser i området. Men ikke alle værktøjer er ens, og du kan ikke nøjes med at benytte ét enkelt værktøj, når du vil undersøge huspriser i dit område. Listen over værktøjer er lang, men her er de tre online beregnere, vi vil anbefale:

Dan dig et overblik

Gennem de tre beregnere kan du danne dig et overblik over, hvad din bolig er værd. Det giver dig en fordel, hvis du skal sælge gennem ejendomsmæglere, da du på den måde har en indsigt i, hvad en reel pris på din bolig kunne være. Du kan også benytte værktøjer til at indhente tilbud fra ejendomsmæglere. På boligvurdering.nu kan du indhente tre vurderinger fra ejendomsmæglere nemt og hurtigt. Du står dermed som sælger med tre online vurderinger og tre vurderinger fra ejendomsmæglere – det giver et bredt overblik, og du kan have ro i maven, når udbudsprisen skal fastsættes.

Læs også: Vurdering af bolig

Forbrugeren har magten

Væk er de dage, hvor ejendomsmægleren havde magten. Som sælger står du i dag med meget af den viden, som tidligere har været forbeholdt ejendomsmæglere. Du er derfor ikke i samme grad afhængig af at benytte en dygtig ejendomsmægler, når boligen skal sælges. I stedet kan du vælge at benytte en digital ejendomsmægler, da deres salærer er væsentligt lavere og ofte til en fast pris, så du ikke bliver mødt af uforudsigelige gebyrer. Som sælger skal du blot stå for fremvisningen, så klarer den digitale ejendomsmægler resten – det gør dit boligsalg bekvemt og overskueligt, og du slipper for hovedpinen ved det juridiske arbejde.

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig