3 tips til hurtigere boligsalg

Lange liggetider er ord, der kan skræmme enhver der ønsker at sælge sin bolig. Hurtigere boligsalg, er et af de mest benyttede søgeord, når det kommer til salget. Det er nemlig helt naturligt, at man som sælger, ønsker et hurtigt og effektivt salg af sin bolig. Selvom mange ejendomsmæglere praler med korte liggetider, og effektive salgsteknikker, er sagen den, at ingen kan garantere et hurtigt salg da flere faktorer spiller ind. Der findes dog enkelte ting man kan overveje, hvis man ønsker et hurtigere boligsalg. Vi har her samlet tre tips til et hurtigt og effektivt salg af boligen.

1. Den rigtige udbudspris skaber hurtigere boligsalg

Der er intet der kan sætte gang i et boligsalg som den rigtige udbudspris. Det er desværre svært for mange sælgere, at lade følelserne blive hjemme, når prisen skal udregnes. Man ser derfor alt for ofte at boliger sættes til salg til en alt for høj udbudspris, og derefter må lave nedslag i prisen for at undgå liggepest. Det er vigtigt at medregne alle faktorer når prisen skal udregnes, boligmarkedet udvikler sig konstant, og man kan ikke altid regne med at sælge til samme m2 pris som naboen. Det bedste man kan gøre som sælger, er at indhente priser fra flere ejendomsmæglere. Derefter står det en frit for at gå til en digital ejendomsmægler, hvor man blot skal stå for fremvisningen selv, men til gengæld sparer tusindvis af kroner. Den samlede pris ved en digital ejendomsmægler kontra en traditionel, vil ofte være 70.000 kroner billigere. Som sælger kan man dermed vælge at udbyde til den høje pris, og stå med 70.000 kroner mere på lommen, eller at nedsætte udbudsprisen og sælge boligen hurtigere.

Læs også: Sådan sælger du boligen hurtigere

2. Find din indre handyman frem

Større renoveringer kan sjældent betale sig, da man ofte vil have højere udgifter end den potentielle stigning i husets værdi det vil give. Der kan dog være værdi i de mindre og ofte billige renoveringer, som man selv kan stå for, uanset hvor mange tommelfingre man har. Er væggene slidte eller misfarvede af røg eller lignende, er det en god ide at male dem. Det kan give boligen et lysere udseende, og gøre rumfølelsen større. Hvid maling er at foretrække, da alles stil ikke er ens, og en forkert farve, kan risikere at skræmme potentielle købere væk. Den hvide farve får også boligen til at fremstå ny, og som et blankt canvas for køberens fantasi. Det kræver ikke professionelle malere, og kan klares med familien over en weekend. Er gulvene slidte kan man overveje at bestille en slibning, da slidte gulve hurtigt kan have dårlig indflydelse på køberens interesse, og forhindre et hurtigere boligsalg. Dertil kommer de helt små rettelser man kan gå i gang med, men som er vigtige når huset skal fremstå nyt.

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig

3. Hold varmen inde

Det kan være pengene værd at efterisolere sin bolig, selvom det virker som en større udgift. Investeringen kan dog ses i den endelige salgspris af din bolig, og være med til at tiltrække flere interesserede købere. Er boligen gammel, er isoleringen måske ikke fulgt med de moderne standarder, og kan betyde en betydeligt højere varmeregning. Potentielle købere kan dermed se frem til lavere månedlige omkostninger, hvilket hurtigt løber op, og forhøjer værdien af din bolig. Derudover giver efterisolering også et bedre indeklima, da det mindsker træk, og skaber en mere behagelig rumvarme i hjemmet. I sidste ende kan en efterisolering betyde et forbedret energimærke, når huset skal sælges, hvilket i dag er en af de vigtigste faktorer.