Guide: Sælg bolig på Boliga

Overvejer du selvsalg kan du ikke komme uden om Boliga, hvor du klart vil slå bedst igennem. De er den største platform til boligsalg i Danmark, hvor der er åbnet op for selvsalg. Det betyder, at du som privatperson kan få din boligannonce delt på deres platform. Men hvordan sætter man sin bolig til salg på Boliga? Det guider vi dig igennem her.

Intet er gratis

Intet i livet er gratis, ej heller er Boliga. Det koster 699,- kr. om måneden at få sin bolig til salg på Boliga. Det foregår gennem deres selvsalgsportal selvsalg.dk. Du kan dermed som sælger få delt din bolig bredere end ved blot at lægge den på DBA eller sætte en seddel op i det lokale supermarked.

Læs også: Guide: Sælg bolig på Boligsiden

Juridisk hovedpine

Den største udfordring ved selvsalg er de juridiske opgaver. Boligsalg er en større proces og kræver juridisk indsigt, når papirarbejdet skal klares. Har man de rette kompetencer, kan man naturligvis stå for den del selv. Vi anbefaler dog altid at søge professionel assistance til denne del af boligsalget, da fejl i dette led hurtigt kan blive dyre. Boliga tilbyder en selvsalgspakke, der klarer papirarbejdet for 9.000,- kr.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

Hvad koster det?

Det er svært at sige, hvad et salg gennem Boliga vil koste i alt. Hos Boliga har de en samlet selvsalgspakke med juridisk hjælp og markedsføringsmateriale, der koster omkring 12.000,- kroner, hvoraf de 1150,- kr. er månedlige udgifter til abonnement og annoncering. Deres statistik for boligsalg viste, at det gennemsnitligt tog alt fra 85 dage og helt op til 400 dage at sælge sin bolig alt efter kommune. I bedste fald vil de månedlige udgifter dermed løbe op i 3.500,- kroner og i værste fald helt op i mod 16.000,- kroner, alt efter hvor i landet du bor. Det kan dermed blive en dyr fornøjelse at sælge sin bolig gennem Boliga.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

Kan det betale sig?

Det er svært at sige, men vi ser i dag, at færre sælgere vælger at stå for hele salget selv. Samtidig har de digitale ejendomsmæglere gjort det svært for os at anbefale selvsalg grundet deres ofte lave salærer. Den digitale ejendomsmægler Estaldo.com sælger til sammenligning en samlet pakke for 12.500,- kroner uden ekstra omkostninger eller månedlige abonnementer. Udover tjenesterne du også får i Boligas selvsalgspakke, vil du få adgang til Boligsiden.dk, der hurtigt kan blive guld værd for dig som sælger. Samtidig vil du under hele forløbet have en ejendomsmægler tilknyttet dit salg, så du er i trygge hænder gennem forløbet. Din bolig annonceres naturligvis også på Boliga og også Facebook gennem den digitale ejendomsmægler.

Læs også: Hvad er en digital ejendomsmægler?