Fremvisning af hus

Fremvisning af hus – det kan være svært at finde ud af, hvordan man får mest muligt ud af sin fremvisning. Der kan være mange faktorer der spiller ind, når køber skal vælge om de er interesseret i netop din bolig. Fremvisningen er dit bedste redskab når du skal overbevise køber om at din bolig er den rigtige for dem. I artiklen her kommer vi med tips og tricks til hvordan du som sælger skaber den bedste fremvisning.

Tal er vigtige, men de sælger ikke en bolig.

Salgsannoncer er fyldt med tal og detaljeret info. Pris, m2, rum, plan, byggeår, energimærke, ejerudgifter og listen fortsætter. Disse informationer er naturligvis vigtige, men er en potentiel køber mødt op til en fremvisning, så har de læst annoncen. Gem derfor tallene væk, og sæt dig i stedet i købers sted, forestil dig det var dig selv der skulle købe boligen.

En bolig er fyldt med følelser

Tallene er på plads – Det er derfor vigtigt at du som sælger, fortæller de ting man ikke læser i en salgsannonce. Fra det sekund døren går op, vil køber begynde at forestille sig, hvordan deres liv ville se ud i dit hjem. Det er derfor din opgave at lade dem drømme, og guide dem gennem hvordan et liv kunne se ud, hvis man flytter ind i din bolig. Fortæl om de fede detaljer man ikke lægger mærke til, eller vis dem nabolaget, og fortæl hvordan i har brugt omgivelserne.

Du sælger dit hjem, ikke dit liv

Det er vigtigt at du som sælger er åben for købers interesser, og deres livsstil. Selvom du har gode ideer til din bolig, skal du som sælger lade potentielle købere udfolde deres drømme under fremvisningen. Se din bolig som et blankt kanvas, som køber kan udfylde med deres stil og drømme. Du kan eventuelt invitere venner eller familie på besøg til en prøvefremvisning, på den måde kan du se boligen fra andres perspektiv, inden du inviterer potentielle købere indenfor.

Hav styr på baglandet – og virk professionel

Købere har ofte mange spørgsmål, og det er ikke altid muligt at forberede sig på dem alle. Det kan derfor være en fordel at søge professionel assistance, eventuelt i form af en digital ejendomsmægler. Virksomheder som Estaldo.com tilbyder at stå for hele processen, med undtagelse af fremvisningen, for et lavt salær. På den måde har du ro i maven under fremvisningen, og stiller køber svære spørgsmål, kan du altid henvise til din mægler. Det får dig til at fremstå mere professionel, og giver plads til at fremvisningen kan handle om drømmene fremfor tallene.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

De små detaljer skaber helhedsindtrykket

Det kan virke logisk, men de små detaljer kan være nemme at glemme. Det er derfor vigtigt at lægge en plan, og sørge for at helhedsindtrykket er positivt. Her er en liste med ting man som sælger, altid bør huske når man får potentielle købere på besøg til en fremvisning:

  • Gode naboer er guld værd. Fortæl dine naboer at du får købere på besøg, så de kan være med til at byde deres fremtidige nabo velkommen til området.
  • Det giver sig selv, men sørg for at dit hjem er ryddet op, og står helt skarpt. På den måde får køber et positivt indtryk, uanset hvor de kigger hen.
  • Marker de lækre detaljer og gem småfejlene. Indret dit hjem så fremvisningen kan fokusere på de vigtige detaljer.
  • Lad køber vandre frit i dit hjem. Hvis du kontrollerer hele fremvisningen, vil køber ikke få luft til at drømme selv.
  • Sørg for et godt indeklima. Luft ud inden fremvisningen, og stil evt. velduftende blomster frem. Cigaretter, dyr og madlavning kan alle være med til at skabe lugtgener i dit hjem.
  • Mange sælgere vælger at byde deres gæster på kaffe og småkager. Selvom det ikke sælger boligen for dig, viser det at du ønsker at skabe en god fremvisning, og giver et godt førstehåndsindtryk.

Fremvisning af hus sælger ikke din bolig alene. Men skal potentielle købere vælge mellem flere muligheder, er det vigtigt at de kan forestille sig, at kalde din bolig for deres hjem. Undgå småfejlene ved fremvisning af hus, så du ikke bliver valgt fra.