Billeder og plantegning ved selvsalg

To af grundstenene ved ethvert boligsalg er gode billeder og en retvisende plantegning. Benytter du selvsalg, er det vigtigt at du overvejer om du skal søge professionel assistance til opgaven. Det er ofte her, kunden først vil møde din bolig og dermed skabe situmiddelbare indtryk. Er billederne gode bliver den potentielle køber draget ind i boligen, og plantegningen kan afklare, hvorvidt der er et match mellem deres behov og din bolig.

Smartphone kameraet er godt

Men professionelle billeder sælger bare bedre. Du kan naturligvis vælge at tage billederne selv eller få en ven, der tager gode billeder til det. Det kan i nogle tilfælde fungere udmærket og vil være billigere for dig som sælger. Undersøgelser viser dog, at professionelle billeder sælger boliger mere effektivt. Du kan altså på baggrund af gode billeder undgå lange liggetider og prisnedslag i boligens værdi. Den professionelle fotograf kan dermed hurtigt tjene sig selv hjem igen ved selvsalg. Anvender du en digital ejendomsmægler vil professionelle billeder være inkluderet i prisen. Eksempelvis er markedsføring, plantegning og billeder inkluderet i Estaldo’s salær på 12.500,- kr.

Læs også: Annoncering af bolig ved selvsalg

Plantegningen danner overblik

Som køber er det vigtigt, at boligen passer til de behov, man måtte have. Derfor vil plantegninger ofte være et punkt, der kan blive kritisk, da det er her køberen i mange tilfælde kan vælge dit hus fra. Det er vigtigt, at plantegningen er retvisende for din bolig, da køberen ellers vil kigge andetsteds.

Læs også: 5 tips til boligannoncen

Gode tips til billeder

Sæt dig selv i købers sted, når billederne skal tages. Find de steder i boligen som du ville have interesse i, hvis du skulle købe boligen. Det kan være et hyggeligt hjørne, en lækker terrasse eller en flot udsigt. Sørg også for at boligen er ryddet op, og ledninger og andre forstyrrende elementer gemt væk. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at lyset er godt. Der er intet værre end billeder, der er for mørke til at se noget eller taget direkte mod lys, der gør dem helt hvide.

Selvsalg er en god måde at spare salæret fra den traditionelle mægler, men der er stadig udgifter forbundet med det. En digital ejendomsmægler vil ofte opkræve et så lavt salær, at selvsalg i mange tilfælde vil koste det samme. Du kan derfor med fordel anvende en digital ejendomsmægler og slippe for hovedpinen ved selvsalg.