7 tips til selvsalg af din bolig

Der er mange ting, man bør overveje, inden man vælger selvsalg af bolig. Som sælger er man ikke længere bundet til traditionelle salgskanaler og kan i højere grad selv stå for salgsprocessen. Her er 7 gode råd, du bør overveje, inden du sælger din bolig selv.

1. Overvej dine muligheder

De fleste boligejere ser den traditionelle ejendomsmægler som den oplagte kanal, når huset skal sættes til salg. Samtidig kan selvsalg virke som en for stor mundfuld, da man som sælger risikerer at stå på egne ben gennem salget. Men flere udbydere er kommet til, og der findes i dag digitale ejendomsmæglere, der tilbyder at overtage processen, når boligen skal sælges. De tilbyder en kombination af den traditionelle ejendomsmægler og selvsalg, hvor man som sælger blot står for fremvisning af boligen. Som sælger får man dermed professionel assistance og slipper for mange af de risici, der kan være forbundet med boligsalg uden mægler.

2. Spar dine penge

Ved at sælge boligen selv eller benytte digitale mæglere kan man som sælger spare mellem 30.000 og 140.000 kroner, da man undgår det høje salær, man kender fra traditionelle ejendomsmæglere.

3. Konkurrencedygtig udbudspris

Når man sælger sin bolig selv, sparer man store beløb. Man kan derfor med god samvittighed sætte en skarp udbudspris og slippe for lange liggetider. Ved at nedsætte udbudsprisen med differencen fra salæret, ender man med et hurtigere salg med samme beløb i hånden i sidste ende. Man undgår dermed, at potentielle køberes interesse for boligen falder i takt med en længere liggetid.

Se også: Vurdering af bolig

4. Skab annoncer der sælger

Det første møde, potentielle købere har med din bolig, er annoncen. Vælger du selvsalg, er du begrænset af boligportaler og må nøjes med at annoncere på sider som Facebook, Boliga og GulOgGratis. Vælger du derimod at benytte en digital ejendomsmægler, vil de annoncere din bolig til et større publikum gennem bl.a. Boligsiden. Sørg for at skabe fængende indhold af professionel kvalitet, for at boligen fremstår så attraktivt som muligt hos køber. Mange virksomheder hjælper dig gennem hele processen og skaber skarpe annoncer til din bolig. Ofte vil virksomhederne selv stå for alt indhold til din annonce, så det eneste, du er ansvarlig for, er selve fremvisningen.

Læs også: Annoncering af bolig ved selvsalg

5. Hav papirerne i orden og undgå risici

Salg af ejendom er en lang proces med mange led der kan være svære at navigere rundt i. Selvsalg af bolig kan derfor hurtigt blive en omfattende arbejdsopgave. Få professionel hjælp til de lovgivningsmæssige dele af salget, så alt det praktiske er på plads. Er papirarbejdet i orden, har både sælger og køber ro i maven. Anvender du en digital ejendomsmægler, står de for alt det praktiske, og du er dermed forsikret, hvis noget skulle gå galt.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

6. Skab den bedste fremvisning

Vil du sælge selv, står du også selv for fremvisningen. Du kender måske ikke alle ejendomsmæglerens salgstricks, men du har en kæmpe fordel – du sælger dit eget hjem. Mange købere oplever at kigge på et hus, hvor man får fornemmelsen af, at ejendomsmægleren ikke var interesseret i boligen. Ved selv at sælge kan du fortælle de unikke historier fra hjemmet, og lade køber drømme sig til et liv i netop din bolig. Ingen kender boligen bedre end dig selv.

7. Afslut ordentligt

Når prisen er aftalt, og boligen skal sælges, skal papirerne igen være i orden. Har du valgt at benytte en digital ejendomsmægler, står de oftest for at afslutte handlen for dig. Står du selv for hele salget, kan du med fordel benytte en boligadvokat, når handlen skal afsluttes.