20 tips om salg af bolig

Her hos Ejendomseksperten.dk skriver vi meget om salg af bolig. Det har resulteret i en hel del artikler og ikke mindst en masse tips og tricks til dig, der ønsker at sælge din bolig. Vi har her samlet 20 tips, der inddrager al vores viden i en let læselig liste.

Salg af bolig – selvsalg eller ejendomsmægler?

Det er ikke altid nemt at vælge, hvordan man ønsker at sælge sit hus. Der er fordele og ulemper ved flere metoder, og det er vigtigt at finde den løsning, der rammer dine behov.

1. Overvej dine muligheder

Man er ikke længere bundet af en traditionel ejendomsmægler ved salg af bolig. Vi anbefaler derfor, at man overvejer alle sine muligheder, da den bedste løsning ikke nødvendigvis er den samme for alle.

Læs også: 7 tips til selvsalg af din bolig

2. Tro ikke på skræmmekampagnerne

Selvsalg bliver mere og mere populært, og de traditionelle ejendomsmæglere ved det. De er derfor ofte ude med skræmmekampagner for at fortælle, hvor farligt selvsalg er. Der er naturligvis risici forbundet med selvsalg, men tager man sine forbehold og læser om salgsprocessen, er det ikke noget, man som sælger bør være bekymret for.

3. Spar dine penge

Vælger man selvsalg, eller bruger man en digital ejendomsmægler fremfor en traditionel ejendomsmægler, kan man ofte spare mange tusinde kroner og blot stå for fremvisningen selv.

Læs også: Sælg boligen selv – og spar 70.000 kr.

4. Brug en digital ejendomsmægler

Selvom selvsalg kan være fristende, er det ofte lige så billigt at anvende en digital ejendomsmægler. Man slipper dermed for hovedpinen ved selvsalg og det høje salær fra den traditionelle mægler. Det eneste, man selv skal stå for, er at fremvise sin bolig til interesserede købere.

Vurdering og udbudspris

Vurdering og udbudspris er ofte en af de store udfordringer, når det kommer til salg af bolig. Drømmeprisen er ikke altid realistisk og rammer ikke altid plet hos køberne.

5. Find den rigtige udbudspris

Udbudsprisen er den vigtigste faktor når huset skal sælges hurtigt. Hold følelserne ude af vurderingen, da man ellers risikerer en lang liggetid, hvis drømmeprisen er for langt fra den realistiske pris.

Læs også: Vurdering af bolig

6. Anvend en digital ejendomsmægler

Med en digital ejendomsmægler kan man med god samvittighed sætte en skarp udbudspris. Besparelsen i forhold til en traditionel mægler kan ofte være omkring 70.000 kr.. Sætter man udbudsprisen ned med det beløb, får man et hurtigere salg og står med samme mængde penge i hånden som ved brug af en traditionel ejendomsmægler.

7. Indhent flere priser

Man kan sagtens indhente tilbud fra flere ejendomsmæglere. På den måde kan man bedre vurdere, hvad boligen er værd.

8. Computerberegnede vurderinger

Vi har tidligere skrevet om de online platforme, der tilbyder automatiske vurderinger. Sammenlign priserne fra disse værktøjer med dine indhentede vurderinger fra mæglere, hvis du ønsker den mest realistiske vurdering.

Læs også: Huspriser i dit område

Annoncering af boligen

Det første møde en potentiel køber har med din bolig er gennem salgsannoncen. Det er derfor vigtigt at skabe en annonce, der fungerer som et vindue direkte ind i din bolig.

9. Gode annoncer

Annoncen er det vigtigste element, når interesserede køberes opmærksomhed skal fanges. Sørg for at skabe en annonce af professionel kvalitet.

Læs også: Annoncering af bolig ved selvsalg

10. Smartphonekameraet er godt

Men det betaler sig at hyre en professionel fotograf til annoncen. De forstår at vise boligen fra sin bedste side og tager billeder, der drager køberen ind til netop din annonce.

11. Få adgang til Boligsiden

Boligsiden er Danmarks største platform for køb og salg af ejendom. Det kræver dog en ejendomsmægler at annoncere på siden, da den ikke er åben for privatpersoner. De digitale ejendomsmæglere har adgang til boligsiden og er dermed et billigere valg end den traditionelle mægler.

Læs også: 5 tips til boligannoncen

12. Skriv en fængende tekst

Det er her, du kan drage køberen ind i din boligs univers. Brug gerne ord, der kan opfattes som luksuriøst og hold dig fra de kedelige detaljer.

13. Hav styr på tallene

Købere har i dag hundredvis af huse at vælge imellem. Det er derfor vigtigt at have tallene på plads, så køberen kan se, om din bolig passer til deres behov.

Fremvis din bolig

Fremvisningen er stedet, hvor salget kan skabes. Bruger man en traditionel ejendomsmægler, vil de stå for fremvisningen af din bolig. Vælger du selvsalg eller digital ejendomsmægler, står du selv for fremvisningen og skal være klar til at byde købere indenfor.

14. Hav styr på fremvisningen

Fremvisningen er tidspunktet, hvor køberen skal imponeres. Sørg derfor for at følge alle vores tips om den gode fremvisning, inden du inviterer potentielle købere indenfor.

Læs også: 10 tips til den gode fremvisning

15. Ret småfejlene

Og lad de større renoveringer vente. Det er sjældent en større renovering kan betale sig. Der er dog enkelte småting, der kan skabe et hurtigere boligsalg.

Læs også: 3 tips til hurtigere boligsalg

16. Aktiver dine naboer

De kan give potentielle købere et godt indtryk af området blot med et smil, og i sidste ende vælger de måske dit nabolag fremfor et andet.

17. Hav styr på haven

Det er ikke bare de indendørs arealer der er vigtige. Sørg for også at have styr på haven og terrassen. Et nydeligt udendørsareal signalerer en bolig i god stand.

18. Vis boligen frem selv

Der er intet værre end en ejendomsmægler, der ikke ved noget om boligen, han sælger. Benytter du en digital ejendomsmægler, eller står du selv for salget, er det husets rigtige ekspert, der viser det frem. Du kan vise boligen fra sin bedste side og guide købere gennem huset, så de kan drømme sig til en fremtid i din bolig.

Juridisk hovedpine ved salg af bolig

Salg af bolig er en større opgave, og det indeholder juridisk bindende dokumenter og dermed en risiko for fejl. Det er vigtigt at sikre sig, at alt juridisk er på plads, inden en handel afsluttes.

19. Hav papirerne i orden

Det juridiske element af et boligsalg er ofte det, der skaber problemer. Derfor anbefaler vi altid at søge assistance til disse opgaver. Anvender man en digital ejendomsmægler, er det ofte inkluderet i prisen eller kan tilvælges.

Læs også: Undgå faldgruberne ved selvsalg

20. Afslut ordentligt

Det er vigtigt at overdragelsen af boligen bliver gjort ordentligt og med de rette juridiske dokumenter. Anvend professionel hjælp til at få afsluttet ordentligt, så både køber og sælger kan have ro i maven.